Waar vind je de langste tulpenroute van ons land?

Wist je dat de meeste tulpen in de Noordoostpolder te vinden zijn? Vanaf half april kun je dat met eigen ogen zien via de langste tulpenroute van ons land. Die is namelijk 101km lang en het beste per auto te doen. Fietsliefhebbers komen aan hun trekken door een deel van de tulpenroute te rijden bv. via het fietsknooppuntennetwerk. Er is genoeg te beleven om er een dagje Noordoostpolder van te maken.

De bloeipiek is er doorgaans eind april/begin mei als de Noordoostpolder je alle mogelijke tulpenkleuren laat zien. Er is een speciaal Tulpen Informatie Centrum ingericht in het kleine dorp Creil met liefst 2000 soorten tulpen. Onderweg kun je bij boerderijen wat eten en drinken, kom je langs galerieën en mag je eigenlijk de prachtige Orchideeënhoeve niet missen. Fotoliefhebbers kunnen meedoen met de fotowedstrijd.

Onze tip is om te gaan fietsen waarbij je regelmatig zult stoppen om de tulpenvelden van dichtbij te bekijken. Rijd daarna desnoods met de auto nog een stuk en vergeet vooral je fotocamera niet. Bezoek de website voor alle informatie over het Tulpenfestival in de Noordoostpolder.

KAART-TULPENROUTE

Klik voor meer info over de route op de kaart

P10808862WimBömer

Foto Wim Bömer

JPW_keuze1JanPieterWierer

Foto Jan Pieter Wierer

PBP_3553-5B.Pawel

Foto B. Pawel

Bezoek de website voor alle informatie over het Tulpenfestival in de Noordoostpolder

> Foto’s van de Tulpenfotowedstrijd 2014, titelfoto Jan Pieter Wierer

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?