Dit jaar op vakantie de bergen in? Check dan goed je reisverzekering.

Foto: Brenta Dolomieten

Het klinkt heel logisch: als je de bergen in gaat moet je goed verzekerd zijn. Dus is het zaak dat je je reisverzekering daar even op nakijkt voordat je op vakantie gaat. Dat is het advies van de NKBV, de bergsportvereniging met meer dan 100 jaar ervaring in de bergen. En die als doel heeft mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op activiteiten in de bergen. Zo zijn er reisverzekeringen die wandelvakanties in de bergen dekken, maar met in de kleine lettertjes de clausule dat het over goed begaanbare wandelpaden moet gaan. Nu is het avontuurlijke van wandelen in de bergen juist dat de paden niet geheel gebaand zijn. Dat kan dus leiden tot discussies die je niet wilt als je iets overkomt.

Het is belangrijk dat je je bewust bent van de eventuele risico’s als je de bergen in trekt. Een goed begaanbaar pad kan zomaar overgaan in een pad met verrassingen zoals gladheid door ijs, losse stenen of zelfs een flink stuk pad dat is weggespoeld. Daarom wijst de NKBV er voortdurend op om je vooral fysiek zo goed mogelijk voor te bereiden. Aan de hand van talloze tips en trainingsprogramma’s leer je je lichaam voor te bereiden op alle mogelijke omstandigheden. En hoe beter voorbereid, hoe meer je kunt genieten van de ongerepte natuur waar je loopt. Mocht er dan toch nog iets gebeuren zorg dan voor een adequate verzekering.

De verzekering van de NKBV biedt extra dekking voor alle bergsportrisico’s, zoals b.v. opsporing, redding en repatriëring en de NKBV Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Ga voor alle kennis en wetenswaardigheden over bergwandelen naar NKBV

GOED VOORBEREID DE BERGEN IN

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?