9 historische steden voor een romantische trip dichtbij huis

Foto: goslar.de, Martin Kirchner

Als je dit najaar in bent voor een historische stedentrip, dan hoef je niet te ver van huis, want in Nedersaksen vind je een negental historische steden die nog niet worden overspoeld door toeristen. De negen mooiste historische steden uit deze regio presenteren zich op een eigen site. De steden zijn makkelijk bereikbaar met de auto of met de trein. De historische binnensteden en stadsparken dagen je uit voor romantische stadswandelingen.

De steden hebben elk een heel eigen karakter, maar hun  overeenkomst is dat ze alle een prachtige historische binnenstad hebben, waar cultuur, architectuur en gezelligheid de sfeer bepalen.

Bekijk deze negen romantische steden in Nedersaksen en laat je inspireren.

Goslar_marktplatz-Stefan-Sc

Goslar. Deze Keizerstad met werelderfgoed ligt aan de voet van de noordelijke Harz, omringd door een sprookjesachtig landschap. Het middeleeuwse stadscentrum wordt gekenmerkt door machtige torens, kerken, bonte vakwerkhuizen en geplaveide straten.

Altstadtmarkt-c-Braunschweig-Stadtmarketing-GmbH_-Knut-Antenbrink

Braunschweig. Deze Hanzestad van de Welfen-dynastie werd door de eeuwen heen gevormd door de Hanze en het adellijke geslacht de Welfen. Met haar vele pleinen, het Residentieslot en de gezellige winkels is het nu een mooie winkel- en cultuurstad.

Lunenburg

Luneburg. Deze charmante middeleeuwse Hanzestad, naamgever van de omliggende Lüneburger Heide, was in de middeleeuwen door de zoutwinning een van de rijkste steden in Noord-Duitsland. Getuigen hiervan zijn de schitterende patriciërshuizen en het middeleeuwse raadhuis.

ttingen_Altes-Rathaus

Göttingen. Een universiteitsstad en voormalige Hanzestad met indrukwekkende kerken en universiteitsgebouwen uit de 18de eeuw is nu een levendige studentenstad met een rijk cultureel programma. In het bijzonder de jaarlijkse internationale Händelfestspiele van 14-15 mei vormen een hoogtepunt.

Celle_Zoellnerstr

Celle. Residentie- en vakwerkstad biedt haar bezoeker met maar liefst 450 gerestaureerde vakwerkhuizen de grootste verzameling vakwerkhuizen van Europa. Verder zijn het slot en de crypte van de Welfenvorsten en het Bomann-Museum, het op twee na grootste museum van Nedersaksen, en het Schlosstheater, het oudste baroktheater van Duitsland, een bezoek waard.

Hameln_Ratten

Hamelen. De legendarische stad van de rattenvanger gelegen in het prachtige landschap van het Weserbergland. Hier draait alles rond de wereldberoemde sage van de gebroeders Grimm: de rattenvanger van Hamelen. Iedere zondag van 10 mei tot 13 september laten 80 inwoners van Hamelen om 12.00 uur het verhaal herleven in een openluchtspel.

Hildesheim marktplatz

Hildesheim staat bekend om haar unieke kerken en cultuurhistorische monumenten. De dom en de St Michaeliskirche behoren sinds 1985 tot het Unesco-werelderfgoed. In 2015 vieren de stad & het bisdom Hildesheim hun 1200-jarig bestaan met een uitgebreid cultureel programma.

Wolfenbüttel,

Wolfenbuttel, de voormalige residentie van de Welfenvorsten herbergt naast maar liefst 600 vakwerkhuizen, mooie kerken en een slot ook de wereldberoemde Herzog August Bibliothek en het Lessinghaus. Verder wordt in de stad nog steeds de bekende Jägermeister-kruidenlikeur gemaakt.

Neues Rathaus, Maschpark, Maschteich

Hannover, ook wel de groenste metropool van Duitsland genoemd, vanwege zijn Herrenhäuser Gärten, die tijdens de zomer een sprookjesachtig decor vormen voor (internationale) vuurwerkwedstrijden, theater, kleinkunst en concerten. De Erlebnis-Zoo Hannover, met zijn natuurgetrouwe leefruimtes een van de spectaculairste dierenparken in Duitsland, viert dit jaar haar 150-jarig bestaan.


kaart-9-steden

Klik voor meer informatie over deze romantische steden in Nedersaksen

 Titel foto: goslar.de, Martin Kirchner, overige foto’s: 9cities.de

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?