Fietsvakantie Piemonte over gravelpaden langs culturele steden

Foto's: Sandro Bisotti, Flickr / Castrocane, Wikimedia / Raffaele Sergi, Flickr

Een fietsvakantie die een uitdagende fietsroute combineert met culturele hoogtepunten in de Valle Maira. De rondgaande fietsroute leidt je van stad naar stad door vaak ongerepte natuur over veelal verkeersvrije gravelpaden. In een decor van de Maritieme Alpen gaat het langs rivieren en door natuurparken om telkens te eindigen in een van de mooie regionale steden om er de cultuur te snuiven en voor de overnachting in de gastvrije Noord-Italiaanse sfeer. Voor de reis moet je wel een goede conditie hebben ook omdat je dagelijks een hoogteverschil van 500 meter moet overbruggen. Maar zowel het weelderige berglandschap als de authentieke steden zullen je verrassen. En heerlijk dat je bagage natuurlijk dagelijks wordt vervoert.

Tijdens deze 7-daagse fietsvakantie voor sportieve fietsers met interesse in de Italiaanse- en Romeinse cultuur fiets je dagelijks tussen de 35 en 50km, overnacht je in 3-sterren hotels en wordt je bagage vervoerd. Aanbevolen fiets voor deze reis is een MTB of e-MTB, deze zijn ook te huur bij het boeken. Bij voldoende belangstelling is de reis in de tweede helft van maart te boeken.

TIP: Deze route wordt in Piemonte ook veel door sportieve families met oudere kinderen gereden. Misschien ook een leuk idee voor jou met de hele familie op de mountainbike door Valle Maira?

Ben je geïnteresseerd in de 7-daagse fietsvakantie door de Maira Vallei in Piemonte laat dat dan weten via het vrijblijvend interesseformulier onderaan de pagina, dan houden we je als eerste op de hoogte

De fietsroute op de kaart

Landschap Valla Maira in Piemonte, foto: Sandro Bisotti, Flickr

Paddenstoelvormig gesteente in Natuurpark Ciciu del Villar, foto: Castrocane, Wikimedia

De duivelsbrug in stadje Donero, foto: Raffaele Sergi, Flickr

Kasteel in Racconigi, foto: Gianni Careddu, Wikimedia

Stadspoort in Polenzo

Stop in Gesso-Stura-rivierpark

Ben je geïnteresseerd in de 7-daagse fietsvakantie door de Maira Vallei in Piemonte laat dat dan weten via onderstaand vrijblijvend interesseformulier, dan houden we je als eerste op de hoogte

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Fietsvakantie Piemonte door Valle Maira

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?