GR5: eindeloze Wandelroute van Noordzee tot Middellandse Zee

De GR5 – het GroteRoutepad of Grande Randonnée 5 – is een van de meest geliefde lange afstandswandelingen van Europa. Een prachtige voettocht van zo’n 2150 km van het onstuimige noordelijke Hoek van Holland tot aan het zonnige zuidelijke Nice. De gehele route is goed gemarkeerd en omschreven in 12 routegidsen met kaarten en uitgebreide informatie. Ook zijn er van de routes GPS tracks beschikbaar.

Zo’n afstand wandelen de meeste mensen niet in een keer. Integendeel, sommigen zijn er al jaren mee bezig. Maar de wandelaars die eraan zijn begonnen, dromen allemaal van de dag dat ze in Nice aan de Boulevard des Anglais de rugzak af kunnen gooien om uit te roepen: “Ik heb het volbracht!” Zo groeit het verlangen naar meer en verder. De volgende grensovergang, een andere taal, een onbekend landschap, de eerste heuvels. Alleen de roodwitte markeringen blijven een vaste waarde. Door heidevelden, veen en moeras, goudgele boerenakkers, stille bossen, over heuvels, alpenweitjes, bergtoppen met spectaculaire uitzichten, rivieren, langs steden en charmante dorpjes laat je voetstappen achter in zes verschillende landen.

NIEUW INITIATIEF: ECKTIV GR5-ARRANGEMENTEN | Tot halverwege België kun je de GR5 in lang-weekendetappes eenvoudig zelf regelen. Daarna wordt het lastiger met afstanden en reistijden. Daarom overwegen we om een paar keer per jaar een speciaal GR5-Wandelarrangement te organiseren waarbij ECKTIV zorgt voor accommodatie en transfers. Zo kun je individueel in eigen tempo en zonder bagage de etappes lopen en ‘s avonds in het hotel ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers. Je moet denken aan arrangementen tussen de 5 en 8 dagen te beginnen halverwege België of Luxemburg.

Zou je geïnteresseerd zijn? Laat het ons weten via het formulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

Foto impressie van de GR5 in België, foto’s: Lhoon, Flickr

Geïnteresseerd? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

ECKTIV GR5-WANDELARRANGEMENT

Ja, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie nieuwe GR5-initiatief. Hou me maar op de hoogte.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?