Met de rivier mee naar het historische hart van Bern

Bern is een beetje onbekende hoofdstad in Europa en dat lijken de Zwitsers niet erg te vinden. Er heerst een gemoedelijke, bijna mediterrane sfeer in de straten waar grandeur en nostalgie samen gaan. De stad verkennen is het mooist vanuit de buitenwijken vanwaar je langs de wild stromende Aare het historisch stadscentrum in wandelt.

IMG_0128

Op amper 2km van het stadshart van Bern heb je langs de Aare het idee in de bossen te lopen.

Het eerste aanzicht van het oude centrum is indrukwekkend. Lopend langs de Aare waan je jezelf in de bossen tot je plots de pelikanen van de dierentuin ziet en even later het parlementsgebouw hoog boven de omgeving uit ziet stijgen. Het eeuwenoude stadshart is compact en ligt op een hoger gedeelte in een bocht van de Aare. Je moet even klimmen om bij de pleinen vol fonteinen en vele historische gebouwen te komen.

Onderstaande fotoserie geeft een goede indruk van het gezellige Bern. Een goede plek om je wandeling langs de Aare te starten is stadscamping Eichholz in de groene wijk Wabern (ter oriëntatie: aan de overkant van de rivier ligt de dierentuin). Een gedetailleerde kaart met wandelmogelijkheden vind je op de toeristenpagina van Bern (zoom in op de kaart of bekijk de lijst met routes). Meer weten over Bern, kijk dan eens op Cityzapper.

Fotoserie door Miez Peek

IMG_0167

De eerste blik op het parlementsgebouw maakt indruk.

IMG_0213

De Aare buigt zich om het historische centrum heen.

IMG_0265

Terras in het park naast de kathedraal

IMG_0289

Fonteinen horen bij Bern net als de grandeur zoals hier in de Gerechtigkeitsstrasse waar je achter de arcades de winkels vindt.

IMG_0175

De gietijzeren Kornhausbrug verbindt het centrum met de wijken aan de overkant van de Aare.

IMG_0341

Uitzicht over de stad vanaf de rozentuin. Een geliefd park voor jong en oud.

IMG_0108

De Aare bij Wabern, starttip voor je wandeling

Een gedetailleerde kaart met wandelmogelijkheden vind je op de toeristenpagina van Bern.

 

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?