Nieuwe natuur onder het oog van de televisietoren

Onder het wakend oog van de Hilversumse televisietoren bevindt zich de voormalige zandafgraving Crailoo ingeklemd tussen het verwilderde bosgebied Spanderswoud en de Bussumerheide. Hier bevindt zich ook de grootste natuurbrug van Europa, de 800 meter lange Natuurbrug Zanderij Crailoo. Tezamen vormen zij een uitgebreid en zeer gevarieerd wandelgebied.

Zanderij Crailoo is sinds 2006 een ‘nieuwe natuur’- project van het Goois Natuurreservaat. Er zijn een aantal ondiepe meren aangelegd die je via een slingerend vlonderpad kunt doorkruizen. Via trappen daal je de afgraving in die je ook langs de buitenrand kunt belopen. Je hebt zo een mooi overzicht over dit nieuwe stukje natuur.

Via de natuurbrug steek je net als de dieren de provinciale weg en het spoor tussen Hilversum en Bussum over en kom je op de Bussumerheide. Aan de andere kant van Zanderij Crailoo kom je in het Spanderswoud waar de natuur sinds 1981 haar gang mag gaan en afgestorven bomen blijven liggen. In de zandafgraving bevindt zich ook een informatiecentrum.

IMG_4820 (900x600)

Vlonderpad door de voormalige zandafgraving met de natuurbrug op de achtergrond.

Wandelen
Het IVN heeft een wandelroute beschreven door Zanderij Crailoo en over een deel van de Bussumerheide. Op de site van het Goois Natuurreservaat vind je informatie over de natuurgebieden rondom Crailoo. De zandafgraving zelf ben je in een uurtje rond maar je kunt je wandeling zover uitbreiden als je wilt.

>> Fotoserie Zanderij Crailoo door Miez Peek

IMG_4832 (900x600)

Onder het wakend oog van de Hilversumse televisietoren.

IMG_4779 (900x485)

Vanaf de buitenrand van Zanderij Crailoo

IMG_4788 (900x600)

Het overgangsgebied richting Spanderswoud.

IMG_4861 (900x466)

Zanderij Crailoo

IMG_4721 (900x600)

In het Spanderswoud mag de natuur haar gang gaan met o.a. veel paddenstoelen tot gevolg.

 Het IVN heeft een wandelroute beschreven door Zanderij Crailoo en over een deel van de Bussumerheide

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?