Spoorfietsen in de Noordertuin

De Noordertuin is de verzamelnaam voor een aantal natuurrijke plaatsen tussen Antwerpen en de Hollandse grens. Kenmerkend zijn de vele parkachtige natuurgebieden en historische gebouwen, waaronder kastelen, ontstaan toen de rijke Antwerpenaren buiten de stad gingen wonen. Je vindt er volop sporen uit een ver en soms ook recent verleden. Zo ook een oude spoorlijn waar je nu met een railbike overheen kunt fietsen.

1e3b93802f014ad8a6cb3ab2bfa8362e

Het is van origine een militaire spoorlijn wat o.a. te zien is aan bouwwerken als bunkers uit de Eerste Wereldoorlog. In de omgeving van Brasschaat kom je langs fort Kapellen, een diepe anti-tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog en passeer je Kamp Brasschaart met o.a. vliegveld en verkeerstoren. Het geeft allemaal weer hoe strategisch deze plek was. Tussen al die militaire elementen heeft de natuur haar gang kunnen gaan wel of niet met behulp van mensenhanden. Je fietst in een bosrijke omgeving.

Een leuke bezigheid in een gebied waar ook wandelend veel te ontdekken is. Dat maakt het een mooie combinatie voor een dagje net over de grens. Er is o.a. een bistro aanwezig. Kijk voor meer informatie over de railbike op de site van de Noordertuin (met folder).

>> Foto’s zijn van Spoorfietsen.be. Titelfoto van mamaexpert.

55575a9e98768c888d9eda81bdc7c993

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?