Ken je de langste Hike & Bike Trail ter wereld?

Foto Rory O'Connell, facebook

Sinds 2017 is de langste autovrije Hike & Bike Trail ter wereld open. The Great Trail, zoals hij wordt genoemd, loopt dwars door de overweldigende en ongerepte natuur van Canada.  Het heeft bij elkaar 24 jaar geduurd voordat de verschillende natuurparken geheel op elkaar aansloten. De opening in 2017 was het nationale cadeau voor het 150-jarig bestaan van het land.

Schermafbeelding-2017-06-02-om-14.08.45

Klik voor de interactieve kaart op de site van: thegreattrail.ca

Het is haast een levenswerk om de hele route te volbrengen maar een stukje voldoet ook al om het mooie Canada te ervaren. Het leuke is dat The Great Trail niet alleen voor wandelaars en fietsers is bedoeld, je kunt hem ook te paard afleggen voor het ware wilde westen gevoel. Zelfs is het mogelijk om een deel af te leggen per raft, per kano of op ski’s in de winter. Je kunt Canada beleven zoals het land is, met een overdaad aan natuur en veel mogelijkheden.

The Great Trail heeft een eigen website met alle informatie. Neem je tijd om de site te bestuderen en kijk wat jou favoriete deel gaat worden. Hieronder alvast een wandel- en fietservaring op video.

Ga voor meer info naar de eigen website van: The Great Trail

3 Reacties

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?