Wad, Wandel & Wellness op Waddeneiland Norderney

Foto: Markii, Max Pixel

Brede stranden met zeehonden op een zandbank. Het spel van de avondzon over de Waddenzee en je tussendoor laten verwennen in het grootste Thalasso-centrum van Duitsland. Norderney combineert het ontspannen kuurleven met een prachtige eilandnatuur waarin je volop kunt wandelen en fietsen.

Bijzondere standstoelen en omkleedwagens op Norde, foto: Ozean V3, Pixabay

Bijzondere standstoelen en omkleedwagens op Norderney, foto: Ozean V3, Pixabay

Norderney op de kaart, NordNordWest, Wikimedia

De uitgestrekte stranden en het robuuste duinlandschap zijn een verademing om te wandelen en te fietsen. Doe dat vooral in combinatie met de uitgebreide Kur en wellnessvoorzieningen op het eiland. De Thalasso-therapiën (zeewatertherapie) zijn een begrip op het eiland.

Het hele jaar door worden extra activiteiten georganiseerd gericht op gezondheid die maken dat je ontspannen en sportieve momenten kunt afwisselen. Zo zijn er nordic walking programma’s en kun je fitnessen. Fiets  zeker naar de vuurtoren vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de duinen en de Waddenzee. De kilometers lange boulevard is ideaal voor een avondwandeling.

IMG_7263 (2)

De vuurtoren van Norderney met bijbehorend uitzicht (foto’s Miez Peek)

Thalasso
De Grieken en Romeinen wisten het al: zeewater is gezond. Verwarmd zeewater is goed voor de huid en heeft samen met het gebruik van de oliën uit algen een sterk reinigende werking. In combinatie met massages en een modder- of algenkuur een door de Duitsers gekoesterd ‘healthy-shot’.

Norderney heeft al meer dan twee eeuwen lang een Thalasso-traditie en straalt ‘Kür’ uit. Het oudste zeewater-kuurcentrum van Europa staat op het eiland. Het Badehaus Norderney is tevens het grootste en meest traditionele badhuis en biedt tal van arrangementen met of zonder gebruik van alle faciliteiten. Het staat prominent in het autovrije centrum van het dorp en de boulevard langs het strand. Schaam je niet, in badjas vanuit het dorp het strand op lopen is hier heel normaal…

Zie de site van Badehaus Norderney voor meer informatie.

Huur je liever een vakantiehuis kijk dan hier.

Een prachtige traditioneel hotel is Inselhotel König.

IMG_6979

In het autovrije centrum vind je de rustige Kurplatz. In de zomer wordt er vaak muziek gespeeld (foto Miez Peek).

IMG_6235

Waddenexcursies op het vogelrijke eiland (foto Miez Peek)

Zie de site van Badehaus Norderney voor meer informatie.

Huur je liever een vakantiehuis kijk dan hier.

Een prachtige traditioneel hotel is Inselhotel König.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?