Wandel je over of onder deze 100 meter hoge hangbrug?

Eigenlijk hoef je niet te kiezen, want je kunt zowel onder als over deze hangbrug in het Oostenrijkse Holzgau.  Mooi gelegen langs de rivier de Lech tegen de Duitse grens, hangt de brug met een lengte van ruim 200 meter. Rond Holzgau zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, het spreekt voor zich dat een rondje onder en over de hangbrug populair is.

Hoogtevrees moet je niet hebben want midden op de brug gaat het 100 meter naar beneden. In Holzgau kruizen de Lechweg (een 125km lange wandelroute langs de Lech) en het Europese lange afstandspad E5 elkaar. De laatste gaat door de kloof van het prachtige Höhenbachtal dat onder de hangbrug ligt.

Kleopatra1988 (900x675)

foto Kleopatra1988, wikimedia

Kijk voor meer informatie over de Holzgauer Hängebrücke op de site van het Lechtal. Hier kun je rechts de brochure downloaden met een overzicht en kaart van alle wandelmogelijkheden (in Duits). De hangbrug wordt ‘s avonds met LED-lampjes verlicht. De moeite waard om nog even in Holzgau te blijven om van dat plaatje te genieten. Holzgau is een echt wandeldorp met genoeg accommodaties en restaurants. Ook deze informatie vind je op de website van het Lechtal.

Danny Krull (900x514)

Omgeving Holzgau (foto Danny Krull)

a

Overzicht wandelroutes Holzgau (brochure Holzgauer Hängebrücke)

Kijk voor meer informatie op de website van het Lechtal.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?