De mooiste wandelroutes in de Hunsrück door beekdalen en oerbossen

Foto: Miez Peek

De Hunsrück viert haar eerste wandeljubileum. Het is 10 jaar geleden dat het netwerk aan routes in dit wandelparadijs werd geopend. Het zijn maar liefst 111 rondgaande tochten met allen een eigen karakter en daarbij een eigen creatieve naam. De ‘Baybachklamm’ en de ‘Hunolsteiner Klammtour’ verraden een wandeling door diep uitgesneden beekdalen (klamm betekent kloof). De ‘Layensteig Stimmiger Berg’ laat je klimmen tussen het leisteen en het ‘Rockenburger Urwaldpfad’ brengt je door dichte, oeroude bossen. Het zegt meteen iets over de grote variatie aan natuur in de Hunsrück. Je zou er een doel van kunnen maken om alle 111 ‘Traumsschleifen’ (droomwandelingen), te lopen.

Onze 5-daagse Groepswandelreis naar de Hunsrück de komende herfst is gebaseerd op het lopen van een aantal Traumschliefen. Bekijk het Ecktiv wandelarrangement

Onderweg in de Hunsrück over smalle paden langs kronkelende bomen en met mos begroeide leisteen. (foto Miez Peek)

De Hunsrück ligt grofweg aan de zuidkant van de Moezel en wordt omringd door nog 3 rivieren: de Saar, de Nahe en de Rijn. Daartussen stijgt het land naar dik 800m en hebben een haast ontelbaar aantal beken zich diep in de bodem uitgesneden. Wandelen in de Hunsrück betekent heerlijke uitzichten na een korte klim en telkens weer de verrassing van de ‘wildromantische’ dalen waar je de echte geheimen van de regio tegenkomt.

Langs de bosrand door een van de bredere beekdalen in volledige stilte. (foto Miez Peek)

De 111 Traumschleifen variëren van 6 tot 20km en kun je zonder kaart op zak lopen. Ze hebben allemaal een startpunt, met parkeerplaats en uitgebreide informatie ter plaatse. De bewegwijzering is overduidelijk en je eindigt waar je bent begonnen. Overigens loopt tussen alle Traumschleifen het lange-afstandpad van de Saar-Hunsrück steig die je dwars over de Hunsrück van de rivier de Saar naar de Rijn brengt. Kijk voor een overzicht van alle wandelingen op de site van de Saar-Hunsrück steig en hier voor meer informatie over de Hunsrück zelf.

Bekijk ook de 9-daagse Ecktiv wandelvakantie over de Saar-Hunsrück steig

De bewegwijzering kun je niet missen. Het is regelmatig kort klauteren op de Traumschleifen, het maakt de wandelingen extra avontuurlijk. (foto Miez Peek)

De hangbrug Geierlay mag je niet missen tijdens je wandelingen door de Hunsrück. Ze maakt geen onderdeel uit van de Traumschleifen maar heeft een eigen 6km lange wandelronde. (foto Miez Peek)

Dan weer een wat breder pad waar je door kunt stappen en dan weer oplettend omhoog of naar beneden. (foto Miez Peek)

Tja, ieder zijn of haar eigen pauzeplaatsen. We kunnen onze deze wel voorstellen… (foto Miez Peek)

Ga voor een overzicht van alle wandelingen in de Hunsrück naar: Saar-Hunsrück steig

Ga voor meer algemene informatie over de Hunsrück naar: hunsruecktouristik.de/nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?