Fietsen over verlaten landweggetjes door het Engelse Lincolnshire Wolds

Foto: Cycle England

De Lincolnshire Wolds bestaat uit een heuvelachtig beschermd gebied in het graafschap Lincolnshire, dat in Engeland is aangewezen als ‘gebied van buitengewoon natuurlijke schoonheid’. De heuvels lopen min of meer evenwijdig aan de oostkust met zijn karakteristieke krijtsteenrotsen. Diezelfde kalksteen bepaalt tevens een groot deel van het landschap van de Wolds, waar het voor diepe open valleien zorgt. Hier vind je de weidse graanvelden en weilanden afgewisseld door bossen. In het noorden wordt het gebied begrensd door de rivier de Humber en aan het zuidoosten door het veengebied van Lincolnshire. Een ideaal gebied voor afwisselende fietstochten van stad naar dorp door een rustige landelijke omgeving.

De Lincolnshire Wolds fietsroute met een lengte van 180km leidt je grotendeels over verlaten landweggetjes, begrensd door dijken of hoge hagen door het heuvelachtige landschap. Waarbij je om de haverklap verleid wordt om af te stappen in zo’n typisch stil Engels marktstadje of bij een van de vele kastelen of landhuizen die je af en toe het gevoel geven mee te spelen in een historische Engelse familieroman. Als je geïnteresseerd bent in kerken is het goed om te weten dat je hier enkele van de oudste kerken van Groot-Brittannië kunt vinden. Recent zijn fietspaden toegevoegd aan de route die langs het kanaal lopen en over voormalige spoorbanen.

Op de Nederlandstalige site van CycleEngland kun je de routebeschrijvingen vinden van verschillende routes die je samen door de Lincolnshire Wolds leiden, zodat je in 5 dagen vanuit Louth de hele omgeving verkent.

KLIK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE LINCOLNSHIRE WOLDS FIETSROUTE

 

Om de haverklap stoppen om een van de vele stadjes of kastelen te bekijken

Landerijen en bossen wisselen zich af

Een bezoek aan Gunby landgoed is een must in Lincolnshire Wolds

Gunby Hall in de fraai onderhouden tuinen

Golfcourt bij de mooie marktplaats Louth, foto: Steve Flickr

Fietsen over grotendeels verlaten landweggetjes

 

KLIK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE LINCOLNSHIRE WOLDS FIETSROUTE

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?