Kerstmarkten Erfurt en Weimar in Middeleeuwse decors

Soms zie je plaatjes voorbij komen waarvan het moeilijk is voor te stellen dat de sfeer die ze uitbeelden echt bestaat. Zo’n beeld krijg je bij de kerstmarkten in de historische steden van Thüringen. De streek, bekend om haar natuurpracht, heeft met steden als Erfurt en Weimar culturele parels in huis die helemaal los gaan zodra ‘Weihnachten’ op de deur klopt. Hun middeleeuwse centrum en werelderfgoederen (Weimar) zijn een uniek decor voor de jaarlijkse kerstmarkten. Ideaal voor een stedentrip om zo je bezoek aan de prachtige kerstmarkten te combineren met de rijke geschiedenis van deze middeleeuwse steden.

Erfurt_Weihnachtsmarkt_Barbara-Neumann

Kerstmarkt in Erfurt met op de achtergrond de monumentale Mariadom en Sint Severuskerk ( Foto: Erfurt Tourismus und Marketing GmbH – Barbara Neumann )

Kerstmarkt Erfurt 22 nov – 22 dec
Erfurt heeft een van de best bewaarde middeleeuwse binnensteden van Duitsland. De monumentale Mariadom en Sint Severuskerk vormen een sprookjesachtig decor voor de grootste kerstmarkt van Thüringen. Je doet de stad tekort als je enkel de kerstmarkt bezoekt en alle bezienswaardigheden links laat liggen. Wil je het combineren dan kun je bv. mee met de speciale Kerstman-rondleidingen door de oude binnenstad. Naast een overvloed aan Thüringer lekkernijen zijn de 25 meter hoge kerstboom, de kerstpiramide en de vele levensgrote houten beelden een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Of is dat eigenlijk toch die geweldige setting?

Weimar_Weihnachtsmarkt_Maik-Schuck--Th++ringer-Tourismus-GmbH

De Kerstmarkt in de stad van Goethe en Schiller is eigenlijk één groot werelderfgoed-museum. Liefst 12 gebouwen zijn door UNESCO aangemerkt als ‘uniek’. ( Foto: Weimar – Thüringer Tourismus GmbH – Maik Schuck )

Kerstmarkt Weimar 22 nov – 30 december
De stad van Goethe en Schiller is eigenlijk een groot werelderfgoed-museum. Liefst 12 gebouwen zijn door UNESCO aangemerkt als ‘uniek’ waaronder kastelen, paleizen en dichterswoningen. In die omgeving strekt de kerstmarkt zich als een lang lint door de historische binnenstad van Weimar uit.
In de intieme setting met prachtige verlichting waar Weimars kerstmarkt bekend om is smaken de Thüringer lekkernijen extra lekker. Op het historische marktplein staat ook hier een enorme kerstboom. Weimar was in 1815 een van de eerste steden die zo’n boom plaatste zodat het hele volk, ook de armen, een kerstsfeer konden meemaken.

Informatie en overzicht Kerstmarkten in Thüringen
Er zijn nog veel meer kerstmarkten in Thüringen waaronder die bij de beroemde Wartburg in Eisenach. Een overzicht van de kerstmarkten vind je op de site van Vakantie-Thüringen.nl. Hier kun je ook doorlinken naar de websites van de kerstmarkten in Erfurt en Weimar.

BANNER-THURINGEN-KERST

 

 > Titelfoto: Thüringer Tourismus GmbH – Carlo Bansini

> Bannerfoto: Weihnachtsmakt Weimar – Mail Schuck

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?