Doe Marokko’s Koningssteden per trein

Wist je dat Marokko een modern en comfortabel treinnetwerk heeft? Sterker nog, dat er vanaf medio 2015 een TGV verbinding is tussen Tanger en Casablanca?

De trein is een ideale manier om bijvoorbeeld de Koningssteden te bezoeken. De treinen zijn ruim, schoon en hebben airconditioning. Marrakech en Casablanca hebben een gloednieuw station waar de traditionele Arabische architectuur subtiel in terug komt. Ook Meknes en Fez zijn per trein bereikbaar. Je kunt zelf je vliegticket boeken naar Marrakech of Casablanca en vandaar uit comfortabel met de trein alle Koningsteden bezoeken. Zo organiseer je zelf eenvoudig een avontuurlijke reis.

Prijs en ontmoetingen
Voor de prijs hoef je het niet te laten. De prijs van de eerste klasse ligt nog onder onze tweede klasse prijs. Je kunt zelfs kiezen voor een ‘couchette’ als je een nacht wilt overbruggen en wilt slapen. Daarnaast is het reizen met de trein een originele manier om de Marokkaanse cultuur en gastvrijheid mee te maken. Van de sfeer op de stations tot de service in de trein en een grote kans op mooie ontmoetingen tijdens je reis. Het kan zomaar zijn dat je reisgids terug kan in de tas omdat je onderweg nieuwe tips krijgt.

ONCF is de Marokkaanse treinmaatschappij. Zij hebben een Franstalige website waar je prima de reistijden kunt opzoeken. Zie voor informatie in het Nederlands op Around the Globe. Onderstaande promotiefilm van ONCF geeft een beeld van het reizen per trein in Marokko.

De Treinreiswinkel heeft een speciale treinreis in de aanbieding die begint in Parijs en je via Barcelona en Cordoba naar Marokko brengt. Een unieke ervaring voor treinliefhebbers.

maximus shoots-station-Marrakech

Station Marrakech ( foto Maximus shoots, Flickr )

_elainne_dickinson-station-

Het nieuwe station van Marrakech ( foto Elainne Dickinson, Flickr )

ActiveSteve-Station-Meknes

Station Meknes ( foto ActiveSteve, Flickr )

andynash-Perron-Fez

Perron station Fez ( foto Andynash, Flickr )

andynash-Station-Casablanca

Het nieuwe station in Casablanca ( foto Andynash, Flickr )

Vretrekbord-Casablanca

Digitale time table op perron in Casablanca

andynash-Station-Fez

Station Fez ( foto Andynash, Flickr )

Meer over ONCF

Lees een ervaring op Around the Globe

Boeken kan op Treinreiswinkel

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?