Met de Jungfraubahn op avontuur naar de ‘Top of Europe’

Foto's: Miez Peek

De Jungfraujoch is het hele jaar door een ‘must see’ in Zwitserland. Het uitzicht op 3970m. over de enorme Aletsch gletsjer is indrukwekkend. Dat is ook de rit naar de ‘Top of Europe’ zoals de Zwitsers deze plek noemen. De rit met de Jungfraubahn is een attractie op zich. Je kunt bij verschillende stations uitstappen om een avontuurlijke wandeling boven de wolken te maken. Eventueel van station naar station.

Scheidegg (7)

De Jungfraubahn gaat dwars door de bergen en stopt daar ook bv. voor een blik op de Eiger-gletsjer.

Scheidegg (4)

De ‘Top of Europe’, de Jungfraujoch (boven op de berg) brengt je in het besneeuwde Alpenlandschap waar je een sneeuwwandeling kunt maken.

Adembenemend van begin tot eind
Vanaf het dorp Lauterbrunnen in het gelijknamig dal moet de trein flink moeite doen om de flanken van het Jungfraumassief op te klimmen. Het uitzicht is al snel adembenemend en bij de eerste de beste stop in Wengen lokken het bos en de alpenweiden direct om aan de wandel te gaan.  Doch de meeste mensen gaan hoger, willen eerst de Top of Europe bereiken en daar de tijd nemen om rond te kijken of een sneeuwwandeling (in de zomer!) te maken. Vanaf de Jungfraujoch, het eindpunt van de trein, kun je in een uur over de sneeuw naar de Mönchsjochhütte lopen.

Scheidegg (6)

Uitzicht over de Aletsch gletsjer, de grootste van Europa.

Wandelknooppunt Klein Scheidegg
Het station Kleine Scheidegg is het populairste station van de Jungfraubahn om een wandeling te maken. Via wandelroutes van verschillende lengtes en zwaarte kun je een aantal andere stations bereiken, de meeste afdalend. Ook kun je een aantal rondgaande wandelingen maken en zijn er horeca voorzieningen bij het station vanwaar je de machtige 1000m hoge Eigernordwand en de Jungfraujoch kunt zien.

Scheidegg (1)

Net vertrokken vanuit Klein Scheidegg voor een wandeling boven de wolken.

Informatie Top of Europe
Kijk op de website van de Jungfrau voor informatie over de Top of Europe en de Jungfraubahn. De Mönchshochhütte heeft een eigen website.
Een overzicht van wandelroutes rond het Jungfraumassief vind je hier.

Bekijk ook onze Huttentocht Zwitserland langs de Eiger en Jungfrau over de Bärentrek

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?