Over de voetgangersbrug van Luxemburg naar Duitsland

Foto: Volker Teuschler

In het middelgebergte op de grens van Luxemburg en Duitsland heeft de Our een scherp dal uitgesleten. Hier doen de paden je aan een wandeling in hoge bergen denken met flinke hoogteverschillen en het nodig klimwerk op de rotsachtige ondergrond. De Our heeft er hard voor moeten werken om haar weg te vinden getuige de ‘Our-schleife’, een scherpe bocht die het riviertje in het landschap maakt. Daar ligt ook de ruïne van burcht Falkenstein, naamgever van een boeiende wandelroute.

Voetgangersbrug tussen twee landen
De Our bewijst ook hier een aantrekkelijke wandelrivier te zijn. Volg haar grillige loop vanaf de heuveltoppen zoals die bij burcht Falkenstein. Doch ook beneden, langs haar oevers, is het prettig je voeten neer te zetten. Tijdens de Nat’Our Route 5 tussen Vianden en Falkenstein kom je o.a. over de promenade langs de grensrivier te lopen. Overigens is de rivier hier eigenlijk een stuwmeer. Bijzonder is de voetgangersbrug over de rivier die Luxemburg en Duitsland met elkaar verbindt. Een letterlijk hoogtepunt is de klim naar de Lätschesberg, deels over traptreden met een rijk uitzicht over het Ourdal. Je loopt dan alweer in de bossen die bij het beschermde natuurgebied van de Ourschleife-Falkenstein horen.

Ga voor meer details over Nat’Our Route 5 op: naturwanderpark.eu/nl

Kasteel-Vianden_volker-teuschler

Kasteel Vianden ( foto: Volker Teuschler)

Kasteel-bij-Vianden_volker-teuschler

Kasteel hoog boven de stad Vianden (foto: Volker Teuschler)

Meer informatie over Naturwanderpark DeLux
Een kersvers wandelproject ontstaan uit de samenwerking tussen meerdere regio’s in de grensstreek van Duitsland en Luxemburg. In totaal zijn er 23 wandelingen samengesteld, deels uit al bekende routes maar nieuw zijn de 9 grensoverschrijdende wandeltochten. Zo komen drie van oudsher bekende wandelregio’s als de Duitse Eifel, de Luxemburger Ardennen en de Luxemburger Schweize (met het bekende Müllertal) samen. In het Naturwanderpark DeLux brengen de wandelingen je door 4 afzonderlijke natuurparken.

Meer wandel- en fietsinspiratie over Luxemburg op ECKTIV

 

bekijk ook

Wandelvakantie Eifel in natuurwandelpark DeLux+

Wandelvakantie Duitsland

  • Individuele reis
  • 4 nachten
  • Hele jaar
  • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
  • Eigen vervoer
vanaf €279,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?