Trekkings en trails op zijn Italiaans in de Zwitserse Alpen van Ticino

108 meter hoge waterval, foto: Alessio Pizzicannella

Het meest zuidelijke kanton van Zwitserland Ticino heeft Italiaanse genen. Ze spreken er Italiaans, de keuken is gebaseerd op de Italiaanse, en ook de nette typisch Zwitserse chaletdorpen zal je er niet aantreffen. Dat maakt Ticino met zijn warmbloedige bewoners tot een verrassende regio met een heel eigen karakter. Je vindt er de Ticiner Alpen met toppen tot 3400 meter met eeuwige sneeuw en de prachtige dalen zoals Valle Maggia en Valle Verzasca. Het zuidelijke gedeelte van Ticino heeft subtropische kenmerken, zo groeien er b.v. in Locarno Zuid-Europese planten zoals palmen en citrusbomen.

TREKKINGS EN TRAILS IN TICINO | Ticino bestaat voor driekwart uit natuur en dat maakt het tot een ideale wandel- en fietsregio. Kies je voor de hogere Alpen in het noorden of voor de lagere in het zuiden met zijn heerlijke meren? Vanuit alle dalen zijn er eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden met een enorme variëteit aan terrein. Van steil omhoog of licht stijgend tot relaxte vlakke wandel- en fietspaden langs de meren. De Engelstalige site van Ticino is één grote inspiratiebron over deze eigenzinnige Zwitserse regio met zijn Italiaanse levensstijl. Want wandelen of fietsen in de zuidelijke Zwitserse Alpen in een Zuid-Europese sfeer is wel het beste van twee werelden.

Klik hier voor: Wandelen in Ticino  •  Fietsen in Ticino •  Fiets- en Wandelvakanties Ticino

 

Links de Belgische presentator/acteur Louis Talpe bekend van het TV-programma Mega Mindy. Rechts de Nederlandse wielrenster Puck Moonen. Volg ze op de interactieve video onderaan deze pagina.

WANDELEN EN FIETSEN IN TICINO OP INTERACTIEVE VIDEO | Op uitnodiging van het Zwitsers Verkeersbureau werden de Belgische presentator/acteur Louis Talpe en wielrenster Puck Moonen uitgenodigd om hun wandel- en fietservaringen in Ticino vast te leggen op een interactieve video. Volg je de wandelaar of de fietser, of allebei?

 

 

 

Uitzicht over de meren van de Piora Vallei, foto: Alessio Pizzicannella

De Ponte dei Salti in Lavertezzo, Verzasca Vallei, foto: Alessio Pizzicannella

Bij de monding van de Cassarate rivier bij Lugano, foto: Loreta Daulte

De avond valt over het Piazza Grande in Locarno, foto: Alessio Pizzicannella

De Ponte Tibetano bij Curzutt, hier zet je 360 stappen over de kloof, foto: Remy Steinegger

Mountainbiking op de Gotthard Pass voor durfals, foto: Nicola Demaldi

Corippo, het kleinste dorp van Zwitserland, foto: Sky-scoop

Hiking over de Monte Tamaro – Monte Lema trail, een van de meest geliefde wandelroutes in Ticino, foto: Milo Zanecchia

Uitzicht over het subtropische Brissago eiland vanaf Ronco sopra Ascona, foto: Alessio Pizzicannella

 

 

Klik hier voor: Wandelen in Ticino  •  Fietsen in Ticino  •  Fiets- en Wandelvakanties Ticino

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?