Waard om te ontdekken: ‘Lužnice Valley Hiking Trail’ in Zuid-Bohemen

Foto: visitczechrepublic

Op zoek naar nieuwe wandelinspiratie stuitten we op de ‘Lužnice Valley Hiking Trail’ in Zuid-Bohemen. Het is de eerste wandelroute in Tsjechië die het kwaliteitspredicaat mag voeren ‘Leading Quality Trails Best of Europe’ en staat daarmee op de lijst van 19 beste wandelroutes uit 10 Europese landen. De 55km lange wandelroute loopt door het rivierenlandschap van de Lužnice-vallei en leidt je door valleien en oeverweides, langs ruïnes en oude molens, en loopt door tal van historische stadjes. Onderweg gaat het langs steile rotsen, door een paar natuurlijke tunnels en over houten vlonderpaden hangend boven de rivier.

Foto’s: visitczechrepublic

De gevarieerde wandelroute gaat over goed onderhouden onverharde voetpaden.  Andere criteria van de European Rambling Association zijn duidelijke markering, voldoende rustplaatsen, continu toegang tot het parcours, goede logistiek, bagagetransport en een divers aanbod aan accommodaties.

DE LUZNICE HIKING TRAIL IN VIER DAGEN | De wandelroute door de Lužnice vallei begint in de stad Planá nad Lužnicí, minder dan anderhalf uur rijden van Praag en eindigt in de stad Týn nad Vltavou. Vlakbij deze plaats komen de rivieren Lužnice en Moldau samen. De Trail is verdeeld in vier etappes die afgelopen maand zijn gelopen door Wandelvrouw Bregje Schipper samen met collega outdoorblogger Antonette van We12travel. Wat ondanks het weer enthousiaste verhalen opleverde.

Ga voor de blog met talloze tips over de Lužnice Valley Hiking Trail naar: wandelvrouw.nl

Antonette en Bregje aan het eind van de tweede wandeldag in de Luznice vallei

Meer Wandel en Fietsinspiratie over Tsjechië op ECKTIV

bekijk ook

Wandelvakantie Zwarte Woud Schluchtensteig+

Wandelvakantie Duitsland

  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • 30 maart - 13 oktober
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €765,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?