Wandelen en fietsen op ons eigen Bonaire

Een hike langs honderden cactussen en een mangrove bos waarbij je regelmatig oog in oog zult staan met leguanen en mogelijk zelfs flamingo’s. Sportief met je mountainbike langs de wilde kust om daarna meer landinwaarts om een extra heuvel mee te pakken. Het Nationaal Park Washington Slagbaai op Bonaire biedt een ongekend stukje Caribische natuur én avontuur. Extra fijn: dat kan het hele jaar want de zon schijnt hier altijd.

Je kunt je ronde door Washington Slagbaai (genoemd naar twee voormalige plantages in het gebied) ook met de auto maken. Bij het bezoekerscentrum krijg je een kaart met alle mooie plekken in het nationaal park. Kies zelf een plek uit om je auto neer te zetten en het park nader te bestuderen. Nog beter, kom nog een keer terug en laat dan de auto bij het bezoekerscentrum staan om een van de uitdagende hikes te maken.

Hiking
Vanaf het bezoekerscentrum zijn verschillende wandelingen te maken, o.a. naar Brandaris, de hoogste top van Bonaire (241m.) In een klein uur klim je naar boven waarbij je in de verte Curaçao en met helder weer zelfs Venezuela kunt zien liggen. Is het minder helder weer dan is het uitzicht over Bonaire al de moeite waard.

Een veelzijdige wandeling is ‘The Lagadishi Trail’ (de leguanen-wandeling) die ook begint bij het bezoekerscentrum. In ruim twee uur krijg je een compleet beeld van Bonaires natuur en kom je langs zandduinen, mangroves, een zoutmeer (met mogelijk flamingo’s), de ruige kust en een fraai strand. Onderweg kom je veel cactussen en haast zeker leguanen tegen.

Biking
Er is geen speciale mountainbike route maar de ‘dirty road’ door het park die door de weinige auto’s wordt gebruikt is prima geschikt voor een fraaie tocht. Je wisselt vlakke gedeeltes langs de kust af met korte klimmetjes over de heuvels van het park. Hoger dan 100m kom je niet maar toch vraagt mountain-biken in dit (warme) gebied een goede basisconditie.

Voorbereiding
Hiking & Biking op Bonaire vraagt een goede voorbereiding met name vanwege de warmte. Draag zonwerende kleding (denk aan een pet) en neem genoeg water mee. Houd voldoende pauze in de schaduw en neem eventueel op veilige plekken (zwemmen is bij de rotskust levensgevaarlijk) een verfrissende duik. Washington Slagbaai is vanaf 08.00u geopend, een goed moment om je activiteit te starten. Overigens staan de hiking-routes vanaf het bezoekerscentrum aangegeven. Fietsen huren kan o.a. via het toeristenbureau in Kralendijk.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Nationaal Park Washington Slagbaai

>> Bron voor dit artikel is de Blog van René en Lione Kolsteren op Bestemminginbeeld (onderstaande foto’s van Lione geven alvast een beeld )

>> Titelfoto plus info: www.tourismbonaire.com

bon021_small bon020_small  bon017_small bon012_small bon010_small  bon008_small bon007_small  bon005_small bon003_small bon011_-small

Klik hier voor uitgebreide informatie over Nationaal Park Washington Slagbaai

> Bron voor dit artikel is de Blog van René en Lione van Kolsteren op (Ecktiv Community)

> Titelfoto plus info: www.tourismbonaire.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?