Quan Lan: Fietsen op een ‘laidback’ eiland

Met de fiets langs parelwitte stranden van het Vietnamese Quan Lan met tussendoor een duik in het kristalheldere zeewater. Laat de fiets staan tegen een palmboom en zoek de schaduw van de weelderige bossen op. Eindig bij de 200 jaar oude tempel van hoofddorp Quan Lan Town en ‘sit down’ bij een van de restaurantjes. Men zegt dat er niet veel te doen is op het eiland Quan Lan en precies dat is de reden om er naartoe te gaan.

Het eiland
Quan Lan is een van buitenste eilanden van de beroemde Halong Bay en wordt door de ligging ver van het vasteland maar weinig bezocht. Het is een eiland om je helemaal terug te trekken en over te gaan op de laagste versnelling. De natuur bestaat voor een deel uit beboste bergen (heuvels) en voor een deel uit duinen en uitgestrekte zandstranden. De tocht met de boot naar Quan Lan gaat langs de beroemde rotseilanden in de Halong Bay.

Fietsen
De fiets is hier het beste vervoermiddel. De hoofdweg over het eiland ligt er prima bij en er is weinig verkeer. In Quan Lan Town worden op verschillende plaatsen fietsen verhuurd. Je kunt er zelf op uit trekken of op pad gaan met een gids. Een brommer huren kan ook maar realiseer je dat ze hier geen APK kennen. Anders is er altijd nog de tuktuk.

Verblijf
Quan Lan verdient een minimaal bezoek van 2 nachten waarbij je anderhalve dag hebt om het eiland te verkennen. Laat je pakken door het laidback sfeertje op het eiland, bekijk de vissersdorpjes en de uitgebreide rijstvelden en geniet van de gastvrijheid van de bewoners. Heel veel bezoekers zien ze niet. Houd er rekening mee dat er beperkte voorzieningen zijn, zoals b.v. pinautomaat en op medisch gebied (er is een klein hospitaal). Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden doch de kwaliteitsverschillen kunnen groot zijn. Wil je echt avontuur ga dan op de bonnefooi, dat kan prima. Voor meer zekerheid kun je het bezoek aan Quan Lan op het vasteland organiseren.

Vietnamcarte is een door Nederlanders opgericht reisbureau in Hanoi. Zij verzorgen verschillende á la carte reizen in Vietnam. Kijk op hun website onder ‘korte trips’ voor hun arrangement naar Quan Lan. Op de website van Lonely Planet vind je meer informatie over Quan Lan en een aantal overnachtingsmogelijkheden op een rij.

Jeannette Pepers bezocht Quan Lan en schreef er een blog over (in 2 delen). Bekijk haar ‘laidback-avontuur’ op dit mooie eiland hier (deel 1) en hier (deel 2).

Zie ook onderstaande film over Quan Lan.

fietsen-Quanlan

Foto www.jysk-rejsebureau.dk

www.alternativetraveling.co

Foto www.alternativetraveling.co

tuftuf

Foto Jeannette Pepers, Ecktiv Community

Quanlan-2

Foto www.quanlantours.com

Jeannette Pepers bezocht Quan Lan en schreef er een blog over (in 2 delen). Bekijk haar ‘laidback-avontuur’ op dit mooie eiland hier (deel 1) en hier (deel 2).

> Titelfoto Vietnambikketours

Bewaren

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?